Door kunststof kozijnen te plaatsen vergroot u de veiligheid en isolatiewaarde van uw huis. Maar dan moet de montage van de kunststof kozijnen wél op de juiste manier worden gedaan. Een ervaren kozijnspecialist monteert de kunststof kozijnen op de juiste manier, zodat u verzekerd bent van de beste kwaliteit!

Op deze pagina leest u meer over het plaatsen van kunststof kozijnen en de kosten. Ook leest u wat de voor- en nadelen zijn van zelf kunststof kozijnen plaatsen. Tot slot leest u over het VGA-keurmerk en geven we u de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een kozijnspecialist. Besparen op kunststof kozijnen plaatsen? Vergelijk dan gratis de offertes van meerdere kozijnspecialisten!

Start nu de offerteaanvraag!

kunststof kozijnen plaatsen

Navigeer direct naar:

Kunststof kozijnen laten plaatsen

Kunststof kozijnen laten plaatsen gebeurt doorgaans op twee verschillende manieren: met of zonder stelkozijn. Maar hoe werkt dit eigenlijk en wat heeft de voorkeur van ervaren kozijnspecialisten? Hieronder leest u meer over de voor- en nadelen van montagekozijnen en monteren met een stelkozijn.

plaatsen kunststof montagekozijnen

Montagekozijnen

Steeds meer mensen kiezen voor montagekozijnen. Een montagekozijn is geproduceerd in een fabriek en wordt kant-en-klaar geleverd: vaak al gelakt in de juiste kleur en met de beglazing in het kozijn. Montagekozijnen zijn heel eenvoudig te monteren met behulp van een stelkozijn.

Maar hoe zit het met de kwaliteit van montagekozijnen?

Doordat het productieproces volledig in de fabriek plaatsvindt, is er extra controle op kwaliteit. Hierdoor zijn montagekozijnen van de hoogste kwaliteit!

In nieuwbouwhuizen wordt tegenwoordig zelfs standaard gebruik gemaakt van montagekozijnen. Het monteren van de kunststof kozijnen gaat een stuk sneller en ze hebben zelfs een langere levensduur dan de oude standaard kozijnen.

montage-kozijn-kunststof

Kunststof kozijnen plaatsen zonder stelkozijn

Natuurlijk plaatsen kozijnspecialisten nog steeds af en toe kunststof kozijnen zonder stelkozijn. De kozijnspecialist verankert het kozijn dan rechtstreeks in de muur. Hiervoor moet de kozijnspecialist veel boren in de muur. Het is dus belangrijk om een kozijn zonder stelkozijn te laten monteren door een ervaren kozijnspecialist, omdat dit heel voorzichtig gedaan moet worden.

Plaatsen met stelkozijn

Het monteren met een stelkozijn is een stuk gemakkelijker. Een stelkozijn is een frame in de muur, waardoor de kozijnspecialist tijdens het monteren van de kunststof kozijnen niet meer in de muur hoeft te boren. Dit zorgt voor een hele stevige montage. De inbraakveiligheid is met een stelkozijn ook een stuk hoger dan zonder stelkozijn!

Kunststof kozijnen laten plaatsen? Bespaar tot 40%!

Kunststof kozijnen montage; het stappenplan

Dat u kunststof kozijnen het beste kunt laten plaatsen is waarschijnlijk duidelijk. Dan weet u zeker dat de montage van de kunststof kozijnen goed is verlopen, en profiteert u van de hoogste veiligheid en beste isolatiewaarde. Maar hoe plaatsen kozijnspecialisten een kunststof kozijn? Welke stappen doorlopen zij? Hieronder leest u meer over het montage proces.

Stap 1: bestaande kozijn demonteren

Als eerste stap, begint de specialist met het demonteren van het bestaande kozijn. Als dit geen montagekozijn is, dan moet hij dit heel voorzichtig doen. Het is belangrijk om de muur niet te beschadigden. Na het demonteren van het oude kozijn, controleert hij de muur en maakt hij dit eventueel nog even schoon.

Stap 2: Nieuwe kozijn plaatsen

Zodra het kozijn uit de muur is, volgt de montage van de kunststof kozijnen. Het is een optie om direct een stelkozijn te laten plaatsen. Dit maakt kunststof kozijnen vervangen in de toekomst een stuk gemakkelijker en sneller. In dit geval plaatst de vakman eerst het stelkozijn en plaatst hier daarna het montagekozijn in.

Stap 3: Kunststof kozijn afstellen

Voordat hij de kunststof kozijnen afwerkt, moet de vakman het kozijn eerst juist afstellen. Aan de boven- en onderkant van het kozijn zit een scharnier. De vakman draait deze aan, zodat de bewegende delen van het kozijn gemakkelijk openen en sluiten. Door het kozijn juist af te stellen weet u zeker dat u geen last heeft van warmteverlies of tocht in huis.

Stap 4: kozijn afwerken

Tot slot zorgt de vakman voor de afwerking van het raamkozijn. Hierbij kit hij alle naden dicht, zodat het raamkozijn helemaal lucht- en waterdicht is. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel kant-en-klare producten verkrijgbaar om de dagkant van het kozijn strak af te werken. Dit maakt het afwerken van het kozijn een stuk sneller en gemakkelijker.

Kosten kunststof kozijnen laten plaatsen

Wat kost het plaatsen van een kunststof kozijn ongeveer? De totaalkosten voor een vast raam van 100×120 centimeter ligt rond de €410,-. Van dit bedrag gaat er gemiddeld €120,- naar de beglazing en betaalt u €290,- voor het kozijn én de montage.

Maar wat kost het plaatsen van een draai-/kiepraam?

Een draai-/kiepraam is duurder om te monteren, omdat de klus een stuk lastiger is. Voor hetzelfde formaat betaalt u een totaalprijs van €590,-. Ook hier gaat er €120,- van het bedrag naar de beglazing en betaalt u ongeveer €470,- voor het materiaal en de montage.

Kunststof kozijnen zelf plaatsen?

Het lijkt aantrekkelijk om zelf de kunststof kozijnen te plaatsen om zo op de montagekosten te besparen. Maar is zelf plaatsen wel zo’n goed idee?

Het monteren van nieuwe kozijnen moet heel zorgvuldig gedaan worden. Alleen met een goede montage profiteert u namelijk van een goede isolatie én inbraakveiligheid. Denkt u dat het u lukt om zonder ervaring zelf kunststof kozijnen te monteren volgens alle richtlijnen?

Bovendien is het risico op beschadigingen aan de muur een stuk groter als u zelf aan de slag gaat. Voorkom hogere kosten en besteed het monteren direct uit aan een ervaren kozijnenspecialist bij u in de buurt.

Wanneer repareren en wanneer vervangen?

Een houten kozijn is in de meeste gevallen goed te repareren. Bij kleine beschadigingen, maar ook bij houtrot! Een kunststof kozijn is minder bewerkelijk, en beschadigingen zijn ook niet eenvoudig te herstellen. Bij kleine krassen of deuken is het natuurlijk niet direct noodzakelijk om de kozijnen te vervangen. Als er grote schade is, door een poging tot inbraak, dan is het wel noodzakelijk om het kozijn compleet te vervangen.

kunststof kozijn vervangen

Voordelen VGA-keurmerk

Kozijnenspecialist gezocht? Ga op zoek naar een vakman met het VGA-keurmerk. Als de specialist over dit keurmerk beschikt, bent u namelijk verzekerd van kwaliteit en vakmanschap! Bovendien profiteert u van extra garantievoorwaarden en een waarborgfonds. Dit biedt extra financiële veiligheid, wat heel goed van pas komt bij een grote investering. Op vkgkeurmerk.nl leest u hier meer over.

De voordelen op een rij:

  • U bent verzekerd van gecontroleerde kwaliteit
  • Monteurs met het VGA-keurmerk zijn uitstekend gediplomeerd
  • U profiteert van extra garantie en een waarborgfonds

Waarom kozijnen monteren uitbesteden aan kozijnspecialist?

Twijfelt u nog over het inschakelen van een vakman? Laat de kozijnen plaatsen door een specialist en profiteer van de hoogste kwaliteit en een goede garantie op de montage.

Dit zijn de voordelen van het inhuren van een kozijnenspecialist:

  • U profiteert van de hoogste kwaliteit.
  • De montage verloopt snel en soepel, en de kans op beschadigingen is zo klein mogelijk.
  • U bespaart uzelf veel waardevolle tijd en energie.
  • Een vakman biedt vaak garantie op de montage.

Bespaar op het plaatsen van kunststof kozijnen!

Nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Goede keuze! Kunststof isoleert uitstekend, biedt een hoge inbraakveiligheid en heeft nu eenmaal een prachtige uitstraling. Laat de kozijnen plaatsen door een ervaren vakman zodat u zeker weet dat de montage goed verloopt.

Bespaar gemakkelijk tot wel 40% op de montage van uw nieuwe kunststof kozijnen!

Vergelijk de prijzen van verschillende kozijnspecialisten en kies de vakman met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaald en bent u verzekerd van de scherpste prijs. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast.

Start daarom vandaag nog uw offerteaanvraag!

kunststof kozijn laten plaatsen

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op uw nieuwe kozijnen!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende kozijnspecialisten uit uw regio. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de kozijnleverancier die het beste aanbod aanbiedt.