Een kunststof kozijn is een goede keuze voor iedereen die graag profiteert van een uitstekende isolatie tegen lage prijzen! Kunststof is namelijk één van de voordeligste soorten kozijnen! Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren én designs, waardoor het kozijn de gewenste uitstraling krijgt.

Op deze pagina leest u meer over de prijzen van kunststof kozijnen. U leest meer over het verschil in prijs tussen een vast en een draai-/kiepraam. Ook leest u over de prijzen voor kunststof met een houtlook: waarom is dit duurder dan standaard kunststof? Tot slot leest u eenvoudige manieren om te besparen op de prijzen. Wilt u dit ook? Vergelijk dan snel gratis offertes!

Start nu de offerteaanvraag!

kunststof-kozijnen-prijzen

Navigeer direct naar:

Kosten kunststof kozijnen 2024?

De prijzen van kunststof kozijnen zijn afhankelijk van het soort raamkozijn. Wilt u een vast raam laten monteren? Voor de afmetingen 80 x 120 centimeter kosten kunststof kozijnen gemiddeld €335,-. Hiervan gaat ongeveer €95,- naar de beglazing, de rest van het bedrag is bestemd voor het kozijn en de montage.

Een draai-/kiepraam is iets duurder. Voor deze kunststof kozijnen ligt de prijs rond de €480,-. De prijzen voor de beglazing zijn hetzelfde, maar de montage is doorgaans iets duurder. Dat komt omdat de installatie van een bewegend raam complexer is. De overige prijzen vindt u in de tabel hieronder.

Bedenk u wel dat dit slechts een indicatie is! Voor een exacte prijsberekening vraagt u het beste gratis offertes aan!

Prijzen kunststof kozijnen inclusief plaatsen

Afmetingen kunststof kozijn
(breedte x hoogte)
Type raam Prijzen kunststof kozijn
inclusief plaatsen *
Kosten HR++ glas *
(€100,- per m²)
Totaalkosten*
80cm x 120cm Vast raam €240,- €95,- €335,-
Draai-kiepraam €385,- €95,- €480,-
100cm x 120cm Vast raam €290,- €95,- €410,-
Draai-kiepraam €470,- €120,- €590,-
120cm x 180cm Vast raam €430,- €215,- €800,-
Draai-kiepraam €750,- €215,- €965,-
*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief plaatsen, HR++-glas en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gemiddelde prijzen kunststof kozijnen

€335,- tot €965,-

Inclusief plaatsen en HR++ glas

Vast raam
Van €335,- tot €800,-

Van 80cm x 120cm
tot 120cm x 180cm

Draai-kiepraam
Van €480,- tot €965,-

Van 80cm x 120cm
tot 120cm x 180cm

kosten kunststof kozijnen

Waarop letten bij goedkope kunststof kozijnen?

Veel mensen denken dat goedkoop, duurkoop betekent. Toch hoeft dat bij goedkope kunststof kozijnen helemaal niet het geval te zijn! Wel is het belangrijk om goed op te letten als u hele goedkope kozijnen tegenkomt. Zo is een vast kozijn vaak voordeliger dan een bewegend kozijn: maar wilt u wel een vast kozijn? In de badkamer of slaapkamer is het juist belangrijk om te kunnen ventileren.

Goedkope kozijnen gevonden? Let dan op de volgende punten:

  • Gaat het om een vast kozijn of is het een bewegend kozijn?
  • Beschikt het kozijn over keurmerken?
  • Wordt het goedkope kunststof raamkozijn geplaatst door een ervaren vakman?
prijzen kunststof kozijn

Kunststof kozijnen houtlook prijzen

Wilt u graag de uitstraling van authentieke houten kozijnen tegen een lagere prijs? Kies dan voor kunststof kozijnen met een houtlook. De houtlook houdt in dat er houtnerven in het materiaal is verwerkt. Deze zijn nauwelijks nog van echt te onderscheiden.

Zijn kunststof kozijnen met houtlook duurder dan andere kozijnen?

Nee: een kozijn met houtlook is niet duurder dan gladde kozijnen. Een kunststof kozijn met houtlook is dus een goed en goedkoop alternatief voor echte houten raamkozijnen!

Wat kosten kunststof kozijnen?
U laat al goedkope kunststof kozijnen installeren vanaf €335,-! Vergelijk offertes en bespaar!

Kunststof kozijnen; triple glas of hr++ glas?

Als u kunststof kozijnen koopt, dan zit hier standaard HR++ glas in. Dit is goed isolerend glas met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het heeft een isolatiewaarde van 1,2 W/m²K en heeft een gemiddelde prijs per m² van €85,- tot €100,-.

Ik wil liever een andere glassoort, wat nu?

Omdat de raamkozijnen op maat gemaakt worden, is het mogelijk om een andere glassoort te kiezen. Triple glas isoleert met een waarde van 0,9 W/m²K nóg beter dan kunststof kozijnen met HR++ glas. De prijzen voor triple glas liggen wel een stuk hoger, houd rekening met een gemiddelde prijs per m² tussen de €100,- en €130,-.

Prijs per m² voor glas in kunststof kozijnen

Glassoort Isolatie Isolatiewaarde Gemiddelde prijs per m² *
Standaard dubbelglas Matig 2,8 W/m²K €65,- tot €80,- per m²
HR-glas Voldoende 1,9 W/m²K €75,- tot €90,- per m²
HR++ glas Goed 1,2 W/m²K €85,- tot €100,- per m²
HR+++ glas (triple glas) Uitstekend 0,9 W/m²K €100,- tot €130,- per m²
*Dit zijn gemiddelde prijzen per m² inclusief plaatsen en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat zijn de kosten van extra opties?

Bij de aankoop van een nieuw kozijn heeft u de keuze uit verschillende extra’s. Een belangrijke optie is het ventilatierooster. Zeker bij een vast kozijn is een goed ventilatierooster onmisbaar. De prijzen van ventilatieroosters variëren van €15,- tot €60,- per stuk. Hoeveel het ventilatierooster u precies kost is afhankelijk van het formaat en het soort kozijn.

Daarnaast is het mogelijk een hor in het kozijn te monteren. Een hor is ideaal in de zomermaanden: u krijgt voldoende frisse lucht in huis maar heeft geen last van insecten die naar binnen vliegen. De prijzen van een hor van 60×60 centimeter liggen rond de €65,- tot €90,-.

Prijstabel: opties kunststof profielen

Extra optie Gemiddelde prijs *
Ventilatierooster €15,- tot €60,-
Hor (60×60 cm) €65,- tot €90,-
*Dit zijn gemiddelde kosten Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Ventilatierooster

Met een ventilatierooster is het mogelijk om uw huis te ventileren, zonder dat u het raam open hoeft te zetten. Dit geeft een veiliger gevoel, zeker bij een kozijn aan de voorkant van een woning. Daarnaast is goede ventilatie heel belangrijk om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden.

Horren

Geen zin in muggen in huis, maar is het wel te warm om de ramen dicht te laten? Laat dan een vliegenhor installeren. Deze zit verwerkt in het kozijn. U kunt het openen op het moment dat het raam dicht is, zodat u niet uw uitzicht verliest. Op het moment dat u uw raam opent, sluit u de hor.

Bespaar op de prijs van kunststof kozijnen; vraag gratis offertes aan!

Nieuw kozijn nodig? De prijzen van kunststof kozijnen liggen lager dan de prijzen van andere materialen: kunststof is dus een goedkope keuze! Laat het kozijn installeren door een ervaren vakman en profiteer van de beste isolatie!

Meer weten over de prijzen van kunststof kozijnen inclusief plaatsen? Start hier de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk dan gratis de prijzen van meerdere specialisten bij u in de buurt! Kies de vakman met de laagste prijzen: zo bespaart u al snel tot wel 40% op de totale prijs. Maakt u zich geen zorgen: het vergelijken van specialisten via onze site is gratis en u zit helemaal nergens aan vast!

prijs kunststof kozijn

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op uw nieuwe kozijnen!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende kozijnspecialisten uit uw regio. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de kozijnleverancier die het beste aanbod aanbiedt.