Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Laat dan een aluminium kozijn plaatsen! Het sterke materiaal maakt het mogelijk om slanke profielen te realiseren: ideaal voor optimaal lichtinval! Bovendien heeft aluminium een moderne en robuuste uitstraling die goed past bij een moderne woning.

Op deze pagina leest u meer over de voordelen van aluminium raamprofielen. Ook krijgt u inzicht in de tarieven en leest u meer over de toepassingen van slanke aluminium kozijnen op maat. Tot slot krijgt u informatie over het onderhoud aan aluminium raamprofielen en leest u op welke keurmerken u dient te letten. Besparen op uw aluminium raamprofielen?

Start nu de offerteaanvraag!

aluminium-kozijnen

Navigeer direct naar:

Slanke aluminium kozijnen; de voordelen

U komt het steeds vaker tegen, vooral in nieuwbouwwoningen: aluminium raamprofielen. Maar wat maakt aluminium nu zo’n geschikte keuze? Het materiaal is enorm sterk én licht tegelijkertijd. Dat maakt het geschikt voor grote raampartijen en door het lichte gewicht is het kozijnprofiel nog steeds gemakkelijk te openen. Daarnaast is er de keuze uit verschillende afwerkingsprofielen en is aluminium 100% herbruikbaar!

De voordelen op een rij:

  • De sterke raamprofielen zijn geschikt voor grote raampartijen
  • U hebt de keuze uit verschillende afwerkingsprofielen en verdelingen tussen het glas
  • Aluminium is duurzaam en vormvast
  • Het is gemakkelijk te recyclen en zijn dus 100% herbruikbaar

Wat kosten aluminium kozijnen?

Een aluminium raamkozijn van 1 vierkante meter kost gemiddeld €800,- tot €950,-. Bij deze prijs is de btw, montage én beglazing inbegrepen. Hierbij gaat het om standaard HR++ beglazing. Wilt u liever een andere soort beglazing, zoals triple glas? Dan heeft dit uiteraard invloed op de totaalprijs.

Dus stel dat u 5 vaste ramen heeft met een totaaloppervlak van 5 vierkante meter. In dat geval liggen de totaalkosten gemiddeld rond de €4.000,- tot €4.750,-. Deze kostprijzen zijn een indicatie. Wilt u meer informatie over slanke aluminium kozijnen prijzen, vraag dan gratis offertes aan!

Aluminium raamprofielen; kleuren & designs

Wist u dat u bij een aluminium kozijnprofiel de keuze hebt uit verschillende soorten afwerkingen? Zo heeft u de keuze uit verschillende kleuren en designs: zelfs een staal- of houtlook is mogelijk! Hiermee geeft u uw huis de gemakkelijk de gewenste uitstraling én profiteert u van de vele voordelen van aluminium.

Ga snel naar:
Kleuren | Staal of houtlook
aluminium kozijn

Aluminium kozijn zwart, bruin of grijs?

Overweegt u een aluminium raam- of deurkozijn te plaatsen? Houd er rekening mee dat aluminium kozijnen schilderen niet mogelijk is, kies dus direct voor de gewenste kleur. Vooral donkere kleuren zijn populair voor een aluminium kozijn: zwart, bruin en grijs. Toch is er naast een zwart of bruin aluminium kozijn nog veel meer mogelijk. Kies voor een diepgroene kleur voor een warme uitstraling of laat toch een wit aluminium kozijnprofiel plaatsen voor een stralende uitstraling.

Weet je niet zeker welke kleur de beste keuze is?

Bij veel experts is het mogelijk een kleurenwaaier te huren of lenen. Hiermee kun je een idee krijgen hoe de kleur bij de juiste lichtinval valt. Dit maakt het kiezen van een geschikte kleur een stuk gemakkelijker!

aluminium raamprofielen

Aluminium kozijn staal look of toch houtlook?

Slanke stalen raamprofielen met een zwarte kleur zijn jarenlang enorm populair geweest. Niet gek, want de staal look heeft een heel charmante uitstraling. Maar er is een probleem: staal is enorm duur en isoleert heel slecht. Als alternatief is het mogelijk om een aluminium kozijnprofiel met staal look te plaatsen: de prachtige uitstraling van staal, met de voordelen van aluminium!

Maar staal look is niet de enige optie!

Het is namelijk ook mogelijk om aluminium met houtlook te plaatsen! Dit is ideaal voor klassieke woningen, waarbij u de warme uitstraling wilt behouden en toch wilt profiteren van de voordelen van aluminium. In een aluminium kozijn met houtlook is de houtnerf nagebootst, waardoor het net echt hout lijkt.

Besparen op uw nieuwe slanke aluminium kozijnen? Vergelijk offertes!

Aluminium kozijnen en isolatie

Aluminium kozijnen bieden een uitstekende isolatie. En dat is opmerkelijk, want gewoon aluminium isoleert totaal niet! Hoe komt het dat aluminium kozijnen wél een goede isolatie bieden?

Een kozijn van aluminium bestaat uit een binnen- en buitenzijde. Daar tussenin zit een middenstuk, dat de binnen- en buitenzijde met elkaar verbindt. Het middenstuk is in feite de isolator van het aluminium kozijn. Deze zorgt ervoor dat er geen geleiding plaatsvindt. Met andere woorden: het middenstuk houdt de kou aan de buitenkant van de kozijnen, en zorgt ervoor dat het niet naar binnen kan dringen.

Bovendien bestaan de binnen- en buitenzijde van aluminium kozijnen uit verschillende kamers met stilstaande lucht: deze helpen met de isolatie.

Aluminium kozijnen plaatsen

De installatie van een aluminium kozijn verloopt in principe net als de montage van andere kozijnen. De vakman verwijdert eerst het huidige kozijn. Dit doet hij zo voorzichtig mogelijk, zodat de muur niet beschadigt. Voordat hij het nieuwe kozijn plaatst, controleert hij de muur op eventuele beschadigingen of andere problemen. Hij maakt de binnenkant van de muur schoon en gaat dan verder met de montage van het aluminium kozijn.

Eerst boort de vakman gaten in de spouwlat, vervolgens plaatst hij de tochtrubbers. Deze voorkomen tocht en maken het geheel wind- en waterdicht. Daarna plaatst de vakman het kozijn in de muuropening en schroeft hij deze vast.

Onderhoud aan aluminium raamprofielen

Een groot voordeel van aluminium kozijnen, is dat deze raamprofielen nauwelijks onderhoud vereisen. Het enige onderhoud dat u aan de kozijnen moet uitvoeren is een jaarlijkse reiniging.

Door vervuiling op de raamprofielen te verwijderen, verbetert u de uitstraling aanzienlijk. Gebruik bij het reinigen van de kozijnen geen agressieve middelen, maar kies voor een lauwwarm sopje en een zachte doek.

Zitten er zichtbare strepen op uw kozijnen? Maak uw aluminium raamkozijn in dat geval schoon met een speciale aluminium reiniger. Was de kozijnen daarna na met water en gebruik eventueel vuilafstotende shampoo. Dit houdt uw kozijnen langer mooi en schoon.

Op welke keurmerken letten?

Overweegt u de plaatsing van een aluminium raam- of deurkozijn? Dan zijn er een aantal keurmerken die uw keuze voor een aluminium raamkozijn of vakman een stuk makkelijker maken.

Beschikt uw vakman over het KOMO-keurmerk? Dan bent u verzekerd van kwaliteit. Experts met dit keurmerk worden namelijk getoetst op kwaliteit. Meer hierover leest u op komo.nl.

Daarnaast is het slim om rekening te houden met het SKG-IKOB certificaat. Deze organisatie test namelijk verschillende producten en diensten in de bouw. Meer hierover leest u op skgikob.nl.

Controleer tot slot of het raam- of deurkozijn voldoet aan de eisen gesteld door het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dan weet u zeker dat u profiteert van de hoogste veiligheid! Op politiekeurmerk.nl leest u welk hang- en sluitwerk voldoet aan hun eisen.

Besparen op aluminium kozijnen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u graag een aluminium deurkozijn in huis? Of overweegt u de montage van een aluminium raamkozijn? Wilt u uw raamkozijn laten repareren of vervangen? Voor deze én voor de installatie van raamprofielen van andere materialen schakelt u het beste een vakman in. Alleen dan bent u verzekerd van de hoogste isolatie en veiligheid.

Besparen op het kopen van aluminium raamprofielen? Dat kan! Start nu de offerteaanvraag.

Met het vergelijken van offertes bespaart u al snel tot wel 40% op de totale kostprijs. En goed nieuws: het vergelijken van offertes is volledig gratis! Bovendien is het helemaal vrijblijvend, zodat u nergens aan vastzit. Dat wilt u toch ook? Geef daarom snel uw wensen door en start vandaag nog met vergelijken!

aluminium kozijnen plaatsen

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op uw nieuwe kozijnen!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende kozijnspecialisten uit uw regio. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de kozijnleverancier die het beste aanbod aanbiedt.