Kunststof kozijnen zijn mateloos populair tegenwoordig. De raamkozijnen hebben een lange levensduur, voldoen aan hedendaagse energienormen en kunnen geproduceerd worden met een houtlook. Dit gebeurd door de profielen te bedrukken met een houtnerf folie. Isolatie is een hot topic tegenwoordig en één van de speerpunten waar dit type kozijnen hoog in scoort. Een ander punt is onderhoud. Doordat het aantal eigen woning bezitters vanaf de jaren ’70 met grote stappen is toegenomen, waren er ook steeds meer mensen verantwoordelijk voor de onderhoudskosten van hun eigen woning. Het schilderen van de kozijnen en al het andere houtwerk wat zich zoal aan een woning bevindt is een intensieve en prijzige klus. Afhankelijk van de verf en het houtsoort, moet dit om de 7 jaren gebeuren. Door de komst van kunststof kozijnen behoren deze werkzaamheden tot de verleden tijd. Kunststof heeft namelijk een lange levensduur en zeer weinig tot helemaal geen onderhoud nodig.
kunststof kozijnen

Navigeer op deze pagina naar:

Waarom kiezen voor kunststof | Voordelen | Onderhoud | Kunststof kozijnen prijzen | Tips voor het kopen van kunststof kozijnen

Wilt u graag de prijzen van meerdere kozijnleveranciers kosteloos en vrijblijvend vergelijken? Vraag dan vandaag nog tot max. 6 offertes aan!

Gratis kozijnen offertes vergelijken?

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Er wordt voornamelijk gekozen voor kozijnen van PVC omdat ze onderhoudsarm zijn. Wanneer de oude houten kozijnen teveel houtrot bevatten is het tijd om deze te vervangen. Slijtage en ouderdom zijn goede reden om voor kunststof kozijnen te gaan kiezen. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer zo dat kunststof alleen in het wit verkrijgbaar is en ook qua uitstraling zijn er volop mogelijkheden. Daarnaast zorgen nieuwe raamkozijnen ook voor een betere isolatie van de woning. Dit betekent een besparing op de energiekosten. Op de lange termijn kunnen de kunststof kozijnen zichzelf dus vanzelf terugverdienen.

Voordelen van kunststof kozijnen

We hebben de belangrijkste voordelen hierboven al opgesomd, hieronder een korte opsomming van alle voordelen:

  • Slijtvast
  • Lange levensduur (meer dan 50 jaar)
  • Beschikbaar in vele kleuren
  • Uitstekende isolatie
  • Verkrijgbaar in houtnerf voor de houtlook
  • Goedkoper in productie dan hout en aluminium
  • Onderhoudsarm
  • Kan worden voorzien van alle soorten beglazing
  • Recyclebaar

Kunststof kozijnen milieuonvriendelijk? Onzin!

Wie roept dat kunststof kozijnen milieuonvriendelijk zijn heeft zich niet goed ingelezen of leeft nog in de jaren ’90. De hedendaagse technologie omtrent kunststoffen kozijnen produceren is zo verbeterd dat de levensduur nu zelfs over de 50 jaar bedraagt. Doordat er niet om de 7 jaar verfwerk nodig is, kunnen we zeggen dat kunststof milieuvriendelijker is dan hout. Daarnaast rot het niet en is door de productie op grote schaal de kunststoffen versie goedkoper geworden dan hout en aluminium.

Onderhoud

Zoals we al eerder hebben benoemd is één zeer groot voordeel van kunststof kozijnen dat ze zo goed als onderhoudsvrij zijn. Nooit meer hoeft u uw kozijnen te schuren en opnieuw te lakken. Met houten kozijnen is dat een vervelende en soms zelfs gevaarlijke klus die zich elke 5-7 jaar weer aandient. Bij achterstallig onderhoud gaat hout rotten en sluit na verloop van tijd ook minder goed af. Met kunststof is het voldoende om zo nu en dan bij het schoonmaken van de ramen even de kozijnen mee te nemen met een doekje. Dit houdt ze schoon en in perfecte staat. Daarnaast kunt u 1x in de 2 jaar de rubbers insmeren met vaseline zodat deze soepel blijven. U houdt tijd en geld over om aan leukere dingen te besteden!
kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen prijzen

Gaat u kunststof kozijnen aanschaffen, vergelijk dan vooraf de prijzen en voorwaarden van meerdere leveranciers. Ondanks dat het om hetzelfde kozijn gaat, kunnen de prijzen per leverancier enorm verschillen. Dit verschil kan bij grote bestellingen zelfs oplopen tot duizenden euro’s. Gaat u echter alleen maar voor de goedkoopste, dan is de vraag of de kwaliteit wel aan alle eisen voldoet. Zorg dat u het hele plaatje bekijkt en dat de prijs passend is. U kunt eventueel kijken welke subsidie de overheid heeft op energiebesparing voor iemand met een eigen huis.

Betaal niet te veel voor uw nieuwe kozijnen en vraag gratis offertes aan!

Gratis kozijnen offertes vergelijken?

Prijzen t.o.v. andere kozijnsoorten

Kunststof kozijnen zijn in aanschaf relatief goedkoper dan houten of aluminium profielen. Dit komt omdat ze de beste isolatiewaarde hebben. Hierdoor bespaard u geld op uw energierekening. Ook de lage kosten voor het onderhoud zijn een besparing die veel mensen laten meewegen in hun keuze. Daarnaast neemt men de levensduur van de kunststoffen kozijnen mee in de prijs. Kunststof gaat namelijk veel langer mee dan de andere kozijnsoorten. U hoeft uw raamkozijnen dus nooit meer te vervangen!

kunststof kozijnen onderhoud

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de voordelen of prijzen van nieuwe kunststof raam- of deurkozijnen? Dan kunt u het beste in contact komen met de ervaren kozijnspecialisten uit ons netwerk die u deskundig een advies kunnen geven. Door offertes op te vragen via ons contacformulier kunt u een beter beeld van de markt krijgen en is het makkelijker om het aanbod te vergelijken. Zo ziet u snel welk regionaal bedrijf het beste aanbod heeft en kunt u besparen op de aankoop.

Richtprijzen verschillende kunststof raamsoorten

H x B in cm Vast raamkozijn Draaikiepramen
30×30 €40,- n.b.
60×60 €90,- €180,-
100×100 €120,- €250,-
120×180 €275,- €390,-
140×190 €320,- €430,-
H x B in cm Valramen
50×40 €120,-
80×60 €170,-
100×80 €220,-
150×120 €120,-
180×140 €420,-

Toelichting tabellen

De genoemde prijzen in de tabel zijn indicaties voor 1 raamkozijn van verschillende afmetingen. Er is rekening gehouden met een standaard witte kleur, dubbel glas, geen ventilatierooster (prijs ongeveer €70,- per m2), geen hor (prijs ongeveer €55,-), kruk zonder slot (met slot is ongeveer €20,-), zonder roeden (viervaksverdeling is €40,- extra). Het plaatsen van het kozijn is dus niet inbegrepen, wel inclusief btw.

Meer informatie over de verschillende soorten glas op Glashandelgids.nl.

Prijsopbouw van de kosten

Het plaatsen van kunststof raamkozijnen neemt ongeveer 5% van de totale kosten in. Andere kosten die ook gepaard gaan met het laten plaatsen zijn het arbeidsloon (omvat ongeveer 45% van de totale investeringskosten). Wanneer er nog oude houten kozijnen aanwezig zijn dan zal het sloop- en afvoerwerk ook 5% van de kosten omvatten. De overige 45% van de kosten wordt ingevuld door de materiaalkosten. Overige kosten kunnen zijn vergunningskosten en transportkosten. Via het omgevingsloket kunt u kijken of er een vergunningsaanvraag nodig is.

Het plaatsen van kunststof kozijnen is voordelig. Vind uit hoe goedkoop, vergelijk prijzen!

Tips voor het kopen van kunststof kozijnen

Kunststof raamkozijnen zijn te koop bij meerdere kozijnleveranciers in heel Nederland. De bedrijven uit ons netwerk hebben vakmensen in dienst, om de kunststoffen kozijnen te leveren en te plaatsen. Het is altijd slim om voordat u in zee gaat met een bedrijf op zoek te gaan naar klantervaringen. Ook raden wij u aan om te kijken of het bedrijf is aangesloten bij bepaalde brancheorganisaties en keurmerken zoals VKG.

Online versus showroom

Koopt u de kunststof ramen rechtstreeks bij een speciaalzaak bij u in de buurt, dan bestaat de mogelijkheid om in de showroom, de diverse modellen en kleuren- combinaties te bekijken. Bij de verkoper, die gespecialiseerd is op dit vakgebied, kunt u alle informatie verkrijgen wat betreft; de aanschaf, het onderhoud, de prijsopgave, de eventuele levertijd en de mogelijkheden om de kunststof kozijnen te financieren. Online hebt u, via deze website, de mogelijkheid om meerdere prijzen naast elkaar neer te leggen en te vergelijken voordat u ergens aan vast zit. Dat vergelijken loont is gebleken uit een klantonderzoek dat wij afgelopen jaar hebben gehouden. Meer dan de helft van de klanten gaf aan goedkoper uit te zijn online dan de aanbieding die ze hadden gehad bij een lokaal bedrijf. Deze besparingen liepen soms op tot wel 40% op de totale prijs.

Slim onderhandelen

De prijs voor het product dat u wilt hangt af van de afspraken, die u maakt met een kozijnleverancier. Vaak zijn er diverse kortingsacties, waarvan u optimaal gebruik kunt maken. Ook bieden sommige bedrijven u de mogelijkheid om een betalingsafspraak te maken. Omdat het om grote bedragen gaat kunt u vragen om een gereduceerde prijs wanneer u alles in één keer betaalt. Indien u zelf de meeste voorbereidingen kunt treffen, zodat de vakmensen alleen nog maar de kunststof raamkozijnen hoeven te plaatsen, kan dit in overleg met de kozijnleverancier tevens een extra korting opleveren.
kunststof kozijnen plaatsen

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn een netwerk van kozijnenleveranciers met ervaren en gekwalificeerd personeel in dienst. Door onze landelijke aanwezigheid kunnen zij u overal in Nederland deskundig helpen met uw kunststof kozijnen. De vakmensen uit ons initiatief staan voor een prettige samenwerking en houden net zo min van verrassingen als u. Bij ons zult u niet meemaken dat de prijs voor installatie van uw kunststof kozijnen opeens toch hoger uitvalt. Geen verrassingen, duidelijke afspraken, voordelige tarieven. Dat is waar ons netwerk voor staat. Sterker nog, u kunt bij ons geheel vrijblijvend en kosteloos tot maximaal 6 offertes ontvangen van bedrijven gelieerd aan ons netwerk. U hoeft hier slechts ons contactformulier voor in te vullen. Door de binnengekomen prijzen te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op de investeringskosten!

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op uw nieuwe kozijnen!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende kozijnspecialisten uit uw regio. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de kozijnleverancier die het beste aanbod aanbiedt.